Wat is uw eerste indruk?

Hygiëne is belangrijk, wil men gezonde dieren houden en fokken. Wanneer de cattery als geheel een onfrisse indruk op u maakt, koop daar dan liever geen kitten. De kans op een ongezond diertje is dan aanwezig.

 

Waar kunt u op letten?

Kittens horen samen met de moeder op te groeien in huiselijke kring. Zo kan de moeder haar kittens opvoeden, wennen ze aan aan allerlei geluiden, mensen, eventueel andere huisdieren en groeien sociaal op.  

 

Wanneer u twijfels heeft over de cattery?

Vraag naar het lidmaatschap van de vereniging en of u de stambomen en testen, van beiden ouders, mag bekijken. Een goede fokker heeft deze papieren al voor u klaar liggen. Weet de fokker u te adviseren en veel te vertellen over de katten, zoals hun karakter? Voor zover dit natuurlijk bij jonge kittens al mogelijk is. Bedenk dat een goede cattery houden een commitment is, er moet iets te bespeuren zijn van passie en betrokkenheid.

 

Wat wordt er van u verwacht?

Wees rustig bij het bezoek aan een cattery, katten houden niet van veel lawaai en een hoop drukte. Was uw handen! Wacht even af, pak niet direct een kitten op, zij zien u nog als een onbekende reus. De fokker zal u meestal het kitten aangeven welke geschikt lijkt voor u omdat u al eerder contact heeft gehad hierover. Beperk uw bezoek(en) tot anderhalf uur, er staan waarschijnlijk meerdere bezoekers gepland die ook graag hun persoonlijke aandacht behoeven. 

Laat jonge kinderen bij het eerste bezoek liefst thuis. Zo kan u weloverwogen en ongedwongen een beslissing nemen. 

 

Wederzijds vertrouwen is de basis!

Zoals u kan beslissen geen kitten te kopen uit een cattery die u bezoekt, zo kan ook een fokker beslissen geen kitten aan u te verkopen. Belangrijk is dat u beiden een tevreden gevoel heeft over de keuze van het kitten, welke het best bij u en uw situatie/gezin past.

 

Tot slot 

Het geeft mij veel voldoening wanneer ik uw wens in vervulling kan laten gaan,

 

Zo'n geweldige Brit als huisgenoot !